Мінфін перегляне дефіцит держбюджету до 4% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін перегляне дефіцит держбюджету до 4% ВВП

Казна та Політика
417
Програма розширеного фінансування EFF, узгоджена владою України з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ), передбачає граничний розмір дефіциту сектора загальнодержавного управління в розмірі 4% ВВП, що дозволить підтримати найбільш бідні верстви населення в період підвищення енерготарифів, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
“Фіскальна політика є ключовою умовою успіху економічних реформ. І в цьому напрямку ми налаштовані на здійснення кількох дуже амбітних кроків: ми переглянемо розмір дефіциту бюджету, щоб дефіцит сектору загальнодержавного управління становив 4% ВВП”, – сказала вона на прес-конференції в Києві в четвер.
Н.Яресько подякувала МВФ за розуміння необхідності підтримки населення в складний час, коли будуть підвищуватися до ринкового рівня енерготарифи.
Голова Мінфіну також зазначила, що паралельно уряд продовжить скорочення державних витрат і зменшення спеціальних пенсій, щоб забезпечити справедливість у пенсійній сфері.
“Ми посилимо прогресивність оподаткування доходів громадян”, – додала Н.Яресько.
Як повідомлялося, попередня програма співпраці з МВФ stand-by передбачала, що дефіцит сектору загальнодержавного управління в 2015 році, згідно з методологією Фонду, не повинен перевищити 3,9% ВВП (67,1 млрд грн). Держбюджет-2015 був прийнятий з граничним дефіцитом 63,67 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас