Укргазвидобування має намір перейти на електронні торги енергоресурсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазвидобування має намір перейти на електронні торги енергоресурсами

Казна та Політика
228
Підписано угоду з товарною біржею, що передбачає поступовий перехід на електронні аукціони.
Компанія Укргазвидобування уклала рамкову угоду з Товарною біржею Українська міжрегіональна спеціалізована (ТБ УМС), яка передбачає поступову зміну системи проведення аукціонних торгів скрапленим газом та нафтопродуктами компанії. Кінцевою метою програми є перехід на електронні торги – найбільш прозорий механізм реалізації продукту.
“Система аукціонів, що нин існує, допускає можливість маніпуляцій як з боку покупців, так і на рівні технічного організатора торгів, що в кінцевому підсумку не дозволяє отримати максимальну ціну за наші енергоресурси. Перехід на електронні торги, де покупці не мають можливості контактувати один з одним, буде завжди забезпечувати кращу ціну для продавця. Приклади успішності системи вже є”, – заявив заступник голови правління ПАТ Укргазвидобування Вадим Шленчак.
За його словами, перехід на електронні торги пов’язаний з необхідністю внесення змін до чинного законодавства, зокрема, до порядку проведення аукціонів компаніями з державною часткою. “Попередні консультації з фахівцями Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК Нафтогаз України показують консолідацію наших позицій”, – підкреслив Шленчак.
У свою чергу, заступник директора ТБ УМС Максим Козаченко зазначив, що автоматизація системи і анонімність учасників торгів гарантують максимальну прозорість і конкуренцію серед покупців. “Це особливо важливо для такого ліквідного товару, як нафтопродукти”, – підкреслив він.
Найближчим часом Укргазвидобування реалізовувати через біржу не тільки скраплений газ, але і нафтопродукти, які до останнього часу продавала самостійно.
Аукціон з продажу скрапленого газу Укргазвидобування проведе на ТБ Українська міжрегіональна спеціалізована 11 лютого 2015.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас