Рішення НБУ поверне долари в обмінники, але скуповувати валюту не треба - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення НБУ поверне долари в обмінники, але скуповувати валюту не треба - експерт

Валюта
23359
Курс долара в Україні виросте до 20-25 грн, але зате валюта з’явиться в обмінниках. Про це розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
Він зазначив, що рішення НБУ відімнити індикативний курс і різко підвищити облікову ставку запізніле, але в цілому правильне. “Якщо НБУ дійсно буде встановлювати офіційний курс по ринкових операціях, то швидше за все курс виросте до 20 грн, навіть може до 25 грн, але при цьому не буде “чорного” ринку, і можна буде купити валюту в банківських обмінниках”, – вважає Охріменко.
Однак, за його словами, чекати миттєвих змін не варто. “Для цього потрібен час, в кращому випадку, це все відбудеться через два-три тижні”, – зазначає фахівець.
На думку Охріменка, одночасно з “вирівнюванням” курсів підвищення облікової ставки призведе до того, що вартість грошей в Україні зросте, і це буде частково стримувати тиск на валютний ринок.
“Тому можна очікувати, що навіть якщо курс виросте до 25 грн, потім може бути ревальвація до 20 і навіть 18 грн. Все буде залежати від того, наскільки активно населення буде міняти валюту вже за новим курсом. У цій ситуації населенню потрібно бути дуже обережним і не поспішати скуповувати валюту, яка з’явиться в банківських обмінниках, а то можна купити дуже і дуже дорого “, – резюмував Охріменко.
Як повідомлялося, з сьогоднішнього дня, 5 лютого, НБУ припиняє проводити аукціони на міжбанку і скасовує свій індикативний курс. Облікова ставка зросте вже завтра, 6 лютого, з 14% до 19,5%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас