Суд зобов'язав "Київенерго" повернути "Нафтогазу" 76 млн грн заборгованості за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав "Київенерго" повернути "Нафтогазу" 76 млн грн заборгованості за газ

Енергетика
137
Київський апеляційний господарський суд зобов’язав ПАТ “Київенерго” повернути НАК “Нафтогазу” 76 млн грн заборгованості за газ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.
“Заступник прокурора Деснянського району м.Києва звернувся до Господарського суду міста Києва в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ“Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” за позовом до ПАТ “Київенерго” про стягнення 76 060 883,04 грн . Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем грошового зобов’язання по оплаті вартості поставленого ПАТ “Національна акціонерна компанія” Нафтогаз України “за період листопад-грудень 2013 газу”, – йдеться в повідомленні.
Рішенням господарського суду Києва від 28 листопада 2014 позовні вимоги були задоволені. Однак, як повідомляє прес-служба суду, “Київенерго” не погодилося з рішенням і звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.
“Під час розгляду доказів у справі суд встановив факт існування заборгованості відповідача та на підставі Цивільного Кодексу України, Господарського кодексу України та приписів Закону України” Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань “підтримав рішення суду першої інстанції, залишивши апеляційну скаргу ПАТ” Київенерго “без задоволення. Тим самим, КАГС своєю постановою від 26.01.2015 зобов’язав повернути в інтересах держави борг 76060 883,04 грн “, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас