Будівництво ПСГ в Грузії почнеться в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво ПСГ в Грузії почнеться в 2016 році

Енергетика
620
Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту будівництва в Грузії підземного сховища газу в Грузії буде готове до кінця поточного року, а будівництво об’єкту планується почати в 2016 році, повідомило АТ “Грузинська нафтова і газова корпорація” (GOGC).
Керівництво корпорації провело зустріч з представниками компаній, що бажають взяти участь у тендері на підготовку ТЕО, який був оголошений в середині січня.
“У зустрічі взяли участь представники 18 компаній з Грузії, України, Італії, Німеччини, Данії, Голландії, Чехії, Туреччини, Китаю та Латвії”, – йдеться в повідомленні.
Паралельно GOGC веде з міжнародними фінансовими інститутами, комерційними банками і приватними компаніями обговорення можливостей та умов фінансування проекту. “Одним із джерел фінансування розглядається розміщення єврооблігацій”, – наголошується в прес-релізі.
Як повідомлялося, експлуатаційний обсяг першого в країні підземного сховища газу передбачається в межах 250 млн кубометрів, що становить приблизно 15% річної потреби Грузії в газі. Місцем для будівництва вибрано південний звід Самгорський нафтового родовища (Східна Грузія).
Грузія, яка щорічно споживає понад 2 млрд кубометрів природного газу, майже повністю залежить від його імпорту. В основному газ надходить в республіку з Азербайджану. Крім того, за транзит російського газу по своїй території Грузія отримує 10% від обсягу його поставок до Вірменії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас