Банківські картки порушують анонімність платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські картки порушують анонімність платежів

Особисті фінанси
4512
Дослідження учених Масачусетського технологічного інституту, присвячене вивченню банківських карток, продемонструвало незахищеність наших платежів.
Для того, щоб ідентифікувати грошові операції конкретної людини у величезному потоці транзакцій, достатньо отримати неповні відомості про три його покупки, оплачені за допомогою платіжної картки. При цьому неважливо, чи будуть всі вони містити однаковий тип даних.
Команда дослідників проаналізувала покупки 1,1 млн. чоловік в 10 тис. магазинах протягом трьох місяців.
Експерти не враховували імена покупців, номери банківських карт, адреси магазинів і навіть точний час покупок. Для того, щоб обчислити покупця досить дізнатися витрачену суму, тип торгової точки, або компанії, яка надавала послуги (ресторан, тренажерний зал, супермаркет), а також ідентифікаційний номер покупки.
Завдяки тому, що схема витрат для кожної людини є унікальною, дані дозволяють з високою точністю виявити покупки конкретного покупця серед безлічі інших операцій. Знаючи де знаходилася людина під час скоєння чотирьох різних покупок, можна ідентифікувати інші його покупки з точністю до 90% . A знаючи суми покупок можна майже на 100% розпізнати всю історію транзакцій конкретної людини.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас