"Бики" активізувалися на нафтовому ринку: ціна Brent підскочила до $54,95 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бики" активізувалися на нафтовому ринку: ціна Brent підскочила до $54,95 за барель

Енергетика
1390
Ціни на нафту відновили зростання після ранкового падіння в понеділок.
Березневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:46 МСК піднялися в ціні на $1,96 (3,7%) – до $54,95 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $1,33 (2,76%) – до $49,57 за барель.
Раніше протягом сесії зниження цін на нафту Brent і WTI перевищувало 3%.
Ранковому ослабленню ринку сприяли побоювання, що найбільший страйк на НПЗ США з 1980 року викличе зниження переробки нафти і ще сильніше погіршить ситуацію з надлишком палива на світовому ринку.
Однак пізніше з’явилися побоювання, що американські нафтопереробні компанії будуть підвищувати ціни на вироблене ними паливо в умовах страйку, і це призвело до розвороту нафтового ринку.
“Спочатку, страйк в США було сприйнято, як “ведмежий” фактор для ринку, – відзначає глава торгових стратегій Saxo Bank на сировинному ринку Оле Хансен. – Однак цей же фактор говорить на користь підйому цін на продукти нафтопереробки, націнка буде збільшуватися. Це спровокувало закриття трейдерами “коротких” позицій і підтримало ціни на нафту”.
Як повідомлялося, профспілка United Steelworkers, яка представляє робочих більш ніж 200 американських НПЗ, терміналів, трубопроводів і хімічних заводів, не змогла домовитися з нафтовими компаніями про умови нової трудової угоди. В результаті в неділю були припинені роботи на 9 підприємствах.
Загальний обсяг потужностей на порушених страйком НПЗ становить 1,82 млн барелів на добу, що становить близько 10% загальноамериканського показника.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас