У ЄБРР заявили, що Україні на реформи залишилося максимум кілька місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄБРР заявили, що Україні на реформи залишилося максимум кілька місяців

Казна та Політика
2082
“Зараз я бачу набагато більше розмов про необхідність реформ, ніж самих реформ”, – цитує банкіра агентство Блумберг.
Маліж вважає, що Україна, в першу чергу, повинна реформувати три основні галузі: банківський і енергетичний сектори, а також інвестиційне середовище.
Він радить почистити український банківський ринок від нечесних гравців, реформувати “Нафтогаз України”, а також зробити чесними правила гри в економіці, щоб залучити міжнародних інвесторів. Для втілення цих змін, розповідає Маліж, в українського уряду дуже мало часу.
Банкір позитивно відгукується про роботу керівництва Національного банку, а девальвацію гривні і монетарну політику в інтерв’ю газеті “День” називає політичним рішенням.
ЄБРР при прийнятті рішення про надання кредитів Україні бере до уваги кредитні рішення МВФ, наявність в Україні” хороших проектів “, а також стан реформування країни”, – розповідає представник банку.
Сьогодні Україна дуже близька до дефолту, вважає Маліж. “Якщо найближчим часом МВФ не прийме план підтримки України, це дуже ризиковано. Я б сказав, це питання кількох місяців. Було б дуже добре, якби МВФ затвердив свій пакет до кінця лютого”, – додав він.
Перша запланована інвестиція ЄБРР в Україні планується в сумі 150 млн доларів компанії “Укртрансгаз” на модернізацію газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород”.
Втім, за словами Маліжа, практичне інвестування не може початися, тому що український уряд не докладає зусиль у реформуванні енергетичної галузі. “Це є умовою кредитування”, – розповів представник ЄБРР. Він зазначив, що банк не має ліміту на кредитування України в 2015 році.
“Україні потрібні три речі: гроші, знання і політична воля. З грошима і знаннями ЄБРР готовий їм допомогти, а от політична воля – це 100% бажання самої України. Позитивні зміни потрібні українцям, а не банку або Євросоюзу”, – підсумував він.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас