Британський індекс споживдовіри GfK зріс в січні до максимуму 5 місяців, більше прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський індекс споживдовіри GfK зріс в січні до максимуму 5 місяців, більше прогнозу

Світ
46
Індекс споживчої довіри у Великобританії в січні 2015 р. зріс більше прогнозу і склав 1 пункт порівняно з мінус 4 пунктами в грудні, які були мінімальним рівнем з березня, свідчать дані GfK NOP Ltd.
Січневе значення індикатора було найвищим за п’ять місяців. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували збільшення показника до мінус 2 пунктів.
Підйом спостерігався у всіх п’яти складових індексу GfK, йдеться в прес-релізі.
“При тому, що до виборів залишилося менше 10 днів, такий значний стрибок індексу буде дуже приємною новиною для уряду, проте поки ми не надто захопилися, потрібно, як завжди, оцінити загальну картину. Минулого місяця я зазначав, що вперше за 8 місяців індекс вийшов за межі діапазону в плюс-мінус два пункти від мінус 1, і підвищення в цьому місяці повернуло індекс в той же діапазон, нехай і у верхню його частину. Якщо в наступному місяці знову буде приріст, це безперечно буде означати хороші новини для уряду, але в іншому випадку можна буде припустити, що підвищення ВВП не покращує думку людей про свої фінанси”, – зазначив керуючий директор з соціальних досліджень GfK Нік Мун.
Індикатор оцінки споживачами загальної економічної ситуації в наступні 12 місяців піднявся в січні з мінус 5 до мінус 1 пункту. Підіндекс оцінки особистої фінансової ситуації на наступні 12 місяців зріс з 1 до 5 пунктів.
Показник загальної економічної ситуації у Великобританії за минулі 12 місяців покращився на п’ять пунктів в поточному місяці – до мінус 5 пунктів.
Індикатор, що оцінює готовність споживачів витрачати гроші на великі покупки, підскочив на 6 пунктів – до 5 пунктів, максимуму з червня 2007 року. Індекс заощаджень зріс з мінус 9 до мінус 5 пунктів.
У дослідженні GfK, проведеному з 1 по 16 січня за дорученням Єврокомісії, взяли участь більше 2 тис. британців старше 16 років.
Мінімальний рівень індексу споживчої довіри, що розраховується з 1974 року, був зафіксований у липні 2008 року – мінус 39 пунктів.
Середній показник за всю історію розрахунку індексу становить мінус 9 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас