ЦБ Данії знизив ставки за депозитами втретє за два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Данії знизив ставки за депозитами втретє за два тижні

Світ
604
Національний банк Данії оголосив про чергове зниження ставок по депозитах. Це вже третє зниження ставки менш ніж за два тижні.
За даними прес-релізу данського ЦБ, з 30 січня в силу вступить рішення про чергове зниження ставки по депозитах. Процентна ставка знову знижена на 0,15% і становитиме -0,50%.
Тим самим датський центробанк продовжує боротися з наслідками рішення, прийнятого Банком Швейцарії. Після відмови швейцарського ЦБ від стримування курсу франка увага ринків частково переключилася на Данію, де зберігається штучна прив’язка курсу до євро: центробанк утримує котирування національної валюти в діапазоні 2,25% до цільового рівня в 7,46038 крон за євро.
Експерти відзначають, що останнім часом активізувався приплив капіталу в датську крону як з боку резидентів, так і з зовнішніх джерел. За оцінками ряду аналітиків, зокрема з Svenska Handelsbanken AB, в січні Національний банк Данії вже продав близько 100 млрд крон ($15,3 млрд), для того щоб утримати котирування крони від надмірного зміцнення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас