Інженери навчилися телепортувати об'єкти за допомогою 3D-принтера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери навчилися телепортувати об'єкти за допомогою 3D-принтера

Технології&Авто
2336
У німецькому Інституті Хассо Платтнера представлено дослідний зразок приладу, здатного телепортувати предмети на відстань за допомогою 3D-друку. Пристрій назвали «Скотті» на честь оператора телепортаціонних системи з серіалу «Зоряний шлях». Про винахід повідомила Daily Mail.
Принцип роботи системи дуже простий: перший 3D-принтер Makerbot Replicator оцифровує об’єкт за допомогою фотокамери, знищує його, посилає зашифровану інструкцію другому принтеру, який роздруковує предмет в іншому місці. Причому діє «Скотті» пошарово: фрезерний верстат всередині принтера зрізає кожен шар предмета тільки після відправки фотографії на другий принтер.
Від користувача потрібно тільки помістити об’єкт в систему, вибрати одержувача і натиснути кнопку «перемістити». Інженери підкреслюють, що мета їхнього проекту – збереження унікальності речей. Знищення об’єктів, якими друзі обмінюються між собою, збільшує їх емоційну цінність.
Проте головним технологічним завданням системи є боротьба з піратством. Розвиток 3D-друку призводить до того, що схеми виготовлення об’єктів можуть нелегально поширюватися, а речі – тиражуватися. Знищення оригіналу гарантує, що річ продавця (клієнта інтернет-магазину eBay, наприклад) зникає одночасно з попаданням до покупця.
Можливості дослідного зразка поки обмежені. «Скотті» працює тільки з пластмасою, причому фарбує в чорний колір (для збільшення контрастності). Проте прогрес у сфері 3D-друку повинен розширити асортимент предметів, придатних для такого роду телепортації.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас