Міненерго хоче швидко модернізувати українські ТЕС разом з Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго хоче швидко модернізувати українські ТЕС разом з Китаєм

Енергетика
716
Міністерство енергетики та вугільної промисловості зацікавлене якнайшвидше активізувати взаємодію між Україною і Китаєм щодо реалізації проектів модернізації українських ТЕС. Про це повідомили в прес-службі Міненерго.
У прес-службі повідомили, що відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні паном Чжан Сіюнем.
Під час зустрічі В.Демчишин також відзначив позитивний досвід залучення кредитних коштів для реалізації проекту модернізації шахти ім. Д.Ф. Мельникова ПАТ “Лисичанськвугілля” і висловив надію на отримання кредитних ресурсів для інших українських шахт, які вимагають модернізації.
У відомстві також зазначили, що за оцінками китайських та українських експертів, реалізація проектів зі створення таких потужностей дозволила б знизити закупівлі російського природного газу в обсягах до 4 млрд куб.м щорічно, створити додатково близько 5000 нових робочих місць, забезпечити стабільний збут вітчизняного вугілля, що в свою чергу зберегло б до 20 тис. робочих місць для шахтарів, та збільшити надходження до бюджету шляхом розвитку внутрішнього виробництва енергоресурсів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас