Американська Cargill не припинятиме свою діяльність в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська Cargill не припинятиме свою діяльність в Україні

Фондовий ринок
1574
Cargill, один з найбільших у світі постачальників сільськогосподарської продукції, не має наміру припиняти свою діяльність в Україні.
Про це заявив голова міжнародної трейдингової компанії Девід МакЛеннан (David MacLennan).
Він нагадав, що в липні група озброєних осіб захопила завод компанії в Донецькій області. Тим не менш, Cargill має намір залишатися в країні.
“Ви повинні бути присутніми в Україні, якщо ви глобальна продовольча компанія”, – сказав він.
Він також зазначив, що заворушення в Україні вплинули на плани з розширення Cargill в Чорному морі, ключовому регіоні для виробництва зерна. Разом з тим Cargill не має власного порту на Чорному морі для відвантаження кукурудзи і пшениці, тому компанія має намір збільшити свої інвестиції в регіон.
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт днями заявив, що американська компанія Cargill, міжнародна агропромислова корпорація ADM і машинобудівна компанія John Deere мають намір інвестувати в економіку України за умови проведення в країні реформ.
Нагадаємо, Cargill володіє значними активами як в Україні, так і в Росії – зокрема, в першій їй належать 5% частка в найбільшому вертикально інтегрованому агрохолдингу країни. Підприємства Cargill розташовані в Донецьку, Каховці, Куцівці, Брагинівці, Костянтинівці, Балаклеї, Користівці, Хащуватому, а офіс компанії розташований в Києві. Два величезних маслоекстракційних комбінати компанії розташовані в Каховці і в Донецьку.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас