У Мінекономіки мають намір скасувати обов'язковий карантинний сертифікат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки мають намір скасувати обов'язковий карантинний сертифікат

Казна та Політика
374
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України мають намір скасувати обов’язковий карантинний сертифікат. Про це заявив глава міністерства Айварас Абромавічус під час засідання Кабінету міністрів України.
“Одне з найважливіших – це скасування обов’язкового карантинного сертифіката. Було кілька фірм по країні, які отримали ліцензії. У нас в країні вважається карантинна зона – це кожен окремий район. В ЄС – це територія всього Європейського союзу. Ми це скасовуємо і даємо аграрному бізнесу близько мільярда гривень, а то й більше”, – заявив Абромавічус.
Також, за його словами, Мінекономрозвитку наполягає на скороченні терміну отримання фітосанітарного сертифіката для зернотрейдерів до 1 дня.
“У порту фітосанітарний сертифікат видавався протягом 5 днів. У Данії він видається протягом 2 годин… Такий простій дає можливість для корупції… Зараз є домовленість з МінАП скоротити цей час до одного дня. Тут більше 1 млрд грн корупційної складової повернеться в сектор АПК”, – заявив Абромавічус.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас