У валютну війну вступає Сінгапур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У валютну війну вступає Сінгапур

Валюта
1137
Найбільші світові держави вже не перший рік ведуть валютні війни, намагаючись зробити свою економіку більш конкурентною. Список сторін, що беруть участь у цих війнах поступово поповнюється. На цей раз про себе заявив Сінгапур.
Центральний банк країни привніс на валютний ринок несподіваний сюрприз: регулятор провів ослаблення своєї монетарної політики, після чого сінгапурський долар впав до американського на 160 пипсів. На графіку зображено курс валютної пари USD/SGD.
У валютну війну вступає Сінгапур
Взагалі сінгапурська валюта відрізняється вкрай низькою волатильністю, і сьогоднішнє зниження стало максимальним за останні 3 роки, а курс валютної пари USD/SGD зріс до максимуму з середини 2010 р
У валютну війну вступає Сінгапур
Учасники ринку відзначають, що при всьому при цьому в парі з японською ієною рух валюти був не таким істотним. Звідси мимоволі виникає питання, хто ж справжній ворог в цій гонці девальвацій?
У валютну війну вступає Сінгапур
Тим часом на американському ринку акцій багато компаній не перестають заявляти, що фінансові результати в найближчі квартали можуть бути затьмарені ситуацією на міжнародному валютному ринку. Навіть Apple зізнається, що в I кварталі буде відчувати певні складнощі з точки зору валютних курсів.
Це й не дивно: поки американський долар продовжує свій висхідний рух, інші країни діють під девізом “девальвувати або померти”.
Тільки за останній місяць можна навести відразу кілька цікавих моментів. Ключовим, безумовно, є запуск програми кількісного пом’якшення від ЄЦБ. Ослаблення європейської валюти, та ще й за рахунок друкарського верстата, не могло не змусити центральні банки інших країн вдатися до активних дій. Центральний банк Швейцарії такого тиску не витримав і капітулював, а ось ЦБ Данії відреагував подвійним зниженням депозитної ставки.
Разом з тим, днями китайський юань відзначився найсильнішим падінням за кілька років. Було це зроблено навмисно або рух було спровоковано ринковими силами, сказати складно, але цей факт все одно необхідно відзначити. Сьогодні додався ще і Сінгапур.
Всі ці події сталися вже в 2015 р, тобто за неповний місяць. Таким чином, можна констатувати, що театр військових дій стає все ширше, та й коливання курсів на ринку FOREX стають все більш і більш помітними.
Вже зараз з великою часткою ймовірності можна сказати, що цього року до девальвації своїх валют вдадуться та інші країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас