Яресько обіцяє завершити переговори з МВФ до 30 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько обіцяє завершити переговори з МВФ до 30 січня

Казна та Політика
580
Переговори з Міжнародним валютним фондом щодо виділення Україні траншу розміром $ 17 млрд мають закінчитися до 30 січня. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці міністра фінансів України Наталії Яресько.
“В четвер ми з МВФ офіційно домовились про розширення фінансування у рамках нової програми EFF. В п’ятницю делегація почала переговори в Києві. Ми завершимо до 30 січня. Ми повинні знайти компроміс”, – зазначила міністр.
“Щодо виплати зовнішнього боргу, ми спочатку проведемо консультації із нашими кредиторами. Поки рано говорити. Українська влада хоче прислухатися до кредиторів для того, щоб зрозуміти їх точку зору. Ми говоримо не про переговори, але про консультації”, – додала вона.
Нагадаємо, раніше міністр оцінила допомогу в 15 млрд доларів як “дуже маленьку суму”. “15 млрд доларів у порівнянні з тим, чого вимагала Греція на душу населення, це дуже маленька сума грошей. Це не є сумою міжнародної фінансової допомоги, яку дуже важко отримати. Це обґрунтована сума коштів для країни, де проживає 45 млн осіб”, – заявила міністр фінансів України під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас