У Чехії Bitcoin можна купити на пошті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії Bitcoin можна купити на пошті

Валюта
1556
Відтепер купити біткоїни в Чехії можна за готівку в 8000 терміналів по всій країні і у всіх відділеннях державної пошти. Здавалося б, подія оптимістична для ринку Bitcoin в цілому, однак варто враховувати дві нові обставини: чиновники вже висловили невдоволення з приводу активності державної пошти, а самі операції з купівлі криптовалюти можуть виявитися невигідними для клієнтів.
Як повідомляють Bit Новини, цього місяця компанія wBTCb, що розвиває біткоїни-бізнес у країні, уклала договір про поширення ириптовалюти з лотерейною компанією Sazka і державною поштою. Тепер будь-який житель країни без будь-якого контролю з боку держави може купити біткоїни на суму від 500 до 25000 крон (приблизно від 18 до 900 євро) за одну операцію. Для цього лише необхідно залишити заявку на спеціальному сайті, а потім підійти до поштового відділення або до терміналу і оплатити покупку готівкою.
Проте в реальності купівля Bitcoin таким способом виявилася досить невигідною. wBTCb продає криптовалюту за власним курсом, що значно перевищує ринковий. Націнка продавця становить близько 12%. Крім того, за оформлення угоди wBTCb бере 10 крон. Важливо також, що звернутися на пошту або дістатися до терміналу потрібно протягом 48 годин, після чого заявка анулюється.
Крім того, на новину про продаж Bitcoin на пошті вже встигли відреагувати деякі члени уряду Чехії. Міністр внутрішніх справ Мілан Хованец розкритикував пошту за надання клієнтам такого сервісу. За його словами, біткоїни часто використовуються в незаконних операціях, а тому він не впевнений, що участь державного підприємства в їх продажу «цілком доречна». Міністр пообіцяв зустрітися з керівником пошти і дізнатися, навіщо пошта зайнялася такими операціями.
Česká pošta («Чеська пошта») через прес-службу відповіла міністрам, що виступає в цій справі лише як посередник, приймаючи готівку за надання послуг третьою стороною. Оплата різних послуг і товарів через пошту – дуже поширена практика в Чехії, тому поява чергового клієнта, який продає якийсь товар (у цьому випадку віртуальний), не викликало в керівництва жодних питань. Bitcoin в Чехії не заборонений, ніяких підстав для відмови в укладанні договору з wBTCb у пошти не було.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас