Економічні втрати від стихійних лих перевищують $200 млрд на рік - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні втрати від стихійних лих перевищують $200 млрд на рік - ООН

Світ
60
В останні роки рівень смертності в результаті стихійних лих значно скоротився в декількох країнах, проте економічні втрати перевищили $200 млрд на рік, йдеться в посланні генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з нагоди десятої річниці прийняття Рамкової програми.
Рівно десять років тому в Японії світові лідери прийняли Рамкову програму дій з пом’якшення наслідків стихійних лих. Цей план став свого роду відповіддю на цунамі в Індійському океані. У 2004 році підводний землетрус в Індійському океані викликало безпрецедентну хвилю цунамі, яка обрушилася на узбережжі – від Індонезії до Сомалі – і забрала життя приблизно 227 тис. осіб.
“У цей день десять років тому, буквально через чотири тижні після цунамі в Індійському океані., представники 168 держав-членів ООН зібралися в Кобе, префектура Хего, Японія, і прийняли глобальний план дій з управління ризиками, пов’язаними зі стихійними лихами …”, – йдеться в посланні.
Пан Гі Мун зазначив, що з тих пір були прийняті серйозні заходи з пом’якшення наслідків стихійних лих. “Тисячі людей живі сьогодні завдяки вдосконаленню систем раннього попередження, поліпшенню служб прогнозу погоди, зміцненню систем інформування про небезпеку і вивчення природи стихійних лих”, – підкреслив він.
Разом з тим глава ООН зазначив, що на цьому напрямку ще багато невирішених завдань. З часу прийняття у січні 2005 року Рамкової програми дій були зареєстровані 3400 стихійних лих – землетрусів, повеней, ураганів та інших катастроф, які призвели до загибелі 750 тис. чоловік. Приблизно 90% всіх ці фатальних випадків припадають на країни з низьким і середнім рівнем розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас