Зростання ВВП Південної Кореї в IV кварталі сповільнилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Південної Кореї в IV кварталі сповільнилося

Світ
160
Темпи зростання економіки Південної Кореї в IV кварталі виявилися найслабшими за останні два роки.
Внутрішній валовий продукт збільшився в жовтні – грудні на 0,4%, повідомив Банк Кореї. Показник співпав з очікуваннями аналітиків Bloomberg і виявився слабким починаючи з III кварталу 2012 року
У річному вираженні ВВП Південної Кореї збільшився на 2,7%, в той час як прогноз припускав збільшення показника на 2,8%.
Згідно з прогнозами центрального банку, квартальне зростання економіки прискориться до 1%, після того як на економіку перестануть впливати фактори зміни політики субсидування виробників мобільних телефонів і скорочення держвидатків.
Нагадаємо, раніше ЦБ Південної Кореї знизив прогноз по зростанню споживчих цін та економічному підйому в цьому році, після того як керівництво втримало процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні.
Інфляція сповільниться до 1,9%, тоді як згідно попередній оцінці показник повинен був скласти 2,4%, заявив глава регулятора Лі Ю Ялина. Зростання валового внутрішнього продукту, як очікується, сповільниться до 3,4% в порівнянні з більш ранньою оцінкою в 3,9%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас