Студія DreamWorks звільнить 500 співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студія DreamWorks звільнить 500 співробітників

Світ
603
Студія DreamWorks Animation (DWA), відома за фільмами «Шрек», «Кунг-фу панда» і «Мадагаскар», скоротить в 2015 році близько 500 співробітників у всіх своїх підрозділах, повідомляє Variety. Рішення пов’язане з невдачами в прокаті мультфільмів, випущених в останні роки. Передбачається, що більшу частину звільнених працівників складуть художники-аніматори.
Як відзначає видання, в рамках реорганізації та оптимізації бюджету DWA також планує скоротити кількість нових картин з трьох до двох на рік. Variety уточнює, що в найближчі три роки студія зосередиться на шести конкретних стрічках: «Кунг-фу панда 3» (березень 2016-го), «Тролі» (листопад 2016-го), Boss Baby (січень 2017-го), «Сімейка Крудс 2 »(грудень 2017-го), Larrikins (лютий 2018-го) і «Як приручити дракона 3» (червень 2018-го).
За словами голови DWA Джеффрі Катценберга, реструктуризація компанії допоможе істотно підвищити якість нових фільмів і поліпшити показники студії в прокаті. «Мій час, мою увагу і моя енергія повинні бути сфокусовані на блокбастерах. І у нас є люди, щоб їх робити. Анімація – це ядро DreamWorks. Це пріоритет», – підкреслив він.
У листопаді виробник дитячих іграшок Hasbro проявив інтерес до студії – ЗМІ повідомляли про можливе злиття двох корпорацій. Однак незабаром Hasbro заявив, що відмовляється купувати DWA.
Восени 2014 багато ЗМІ відзначали, що Катценберг явно шукає партнера, з яким можна було б провести реструктуризацію компанії. Невдачі в прокаті картин «Турбо» та «Пригоди містера Пібоді і Шермана» відчутно позначилися на студії. Тільки мультфільм «Як приручити дракона 2», що вийшов влітку 2014 року, дещо поліпшив прокатну ситуацію DWA.
Студія DreamWorks Animation придбала самостійність від DreamWorks Pictures в 2004 році. Її найприбутковішими проектами, крім франшиз «Шрек», «Кунг-фу панда» і «Мадагаскар», стали також «Сімейка Крудсів», «Кіт у чоботях» і «Як приручити дракона». Всього студія випустила 29 повнометражних мультфільмів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас