Лагард: ФРС підніме ставки в середині року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: ФРС підніме ставки в середині року

Кредит&Депозит
444
Керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) США, ймовірно, почне повертатися до нормалізації грошово-кредитної політики шляхом першого підвищення процентних ставок у найближчі місяці, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
“Ми очікуємо, що це відбудеться, швидше за все, в середині року. Вище, ніж наприкінці року”, – сказала вона в інтерв’ю агентству Bloomberg.
“Доброю новиною є вже сам факт, що ФРС збирається це зробити. Таким чином, ситуація розвивається в правильному напрямку”, – додала Лагард.
При цьому екс-міністр фінансів США Лоуренс (Ларрі) Саммерс, який відповідав на запитання одночасно з главою МВФ, зазначив, що його турбує те, як стан світової економіки в цілому вплине на можливості підвищення процентних ставок у США.
Саммерс також зазначив, що його турбує зміцнення курсу долара, який зросте ще більше після підвищення процентних ставок у США.
При цьому екс-міністр фінансів США підтримав намір керівництва Європейського центрального банку провести масштабну програму кількісного пом’якшення.
“Ризики зробити занадто мало набагато вище, ніж ризики зробити занадто багато. Однак, незважаючи на це, я вважаю, що буде помилкою називати QE панацеєю для Європи”, – зазначив він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас