«Укравто» оштрафували за зловживання монопольним становищем на 68 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравто» оштрафували за зловживання монопольним становищем на 68 тис. грн

Казна та Політика
890
Антимонопольний комітет України виставив корпорації «Укравто» штраф за порушення закону «Про захист економічної конкуренції» у розмірі 68 тис. грн. Про це йдеться в рішенні Київського міського територіального відділення АМКУ №141/03 у справі №68-03/06.13.
Антимонопольники вважають, що «Укравто» зловжила своїм становищем, отримуючи із всіх, хто в’їжджає на територію її вантажного митного комплексу київської філії, окрему плату – спочатку 830 грн., а потім 225 грн. (з однієї машини). Він розташовується за адресою вул. Новопирогівська, 58.
Справа в тому, що там розташовуються не тільки різні підрозділи самої «Укравто», але ще і митний пост №2 «Київ спеціалізований» Київської регіональної митниці. У висновку АМКУ стверджується, що кияни можуть розмитювати свої машини тільки в цій точці, а тому стягування необгрунтованої плати за проїзд у митний пункт, кваліфікується як зловживання монопольним становищем.
«Проведення митного оформлення транспортних засобів фізосіб поза зоною розташування зони митного контролю не передбачено … Отже, конкуренція на позначеному ринку відсутня, оскільки ВАТ« Українська автомобільна корпорація» в особі Філії є єдиним суб’єктом господарювання, що надають послуги з проходження фізичними особами (які тимчасово або постійно проживають у місті Києві) процедури митного оформлення (розмитнення) транспортних засобів у зоні митного контролю … За умови відсутності конкуренції, обмежуються права споживачів, оскільки останні не мають вибору і змушені платити надмірну вартість послуги», – йдеться у рішенні АМКУ.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас