Яресько назвала "крихітною" фінансову допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько назвала "крихітною" фінансову допомогу Україні

Кредит&Депозит
2554
Україна зберегла можливість виплачувати зовнішній борг, а пакет фінансової допомоги країні, який обговорювався, – “крихітна сума” у порівнянні з грошима, які раніше виділялися Греції. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько на пленарній сесії економічного форуму в Давосі.
“Україна залишається хорошим позичальником”, – зазначила Яресько.
Міністр при цьому підкреслила, що інвестори не дооцінюють “здатність народу чинити опір труднощам і платити за боргами”.
За оцінками Яресько, орієнтовна сума пакету фіндопомоги з боку міжнародного співтовариства на рівні 15 млрд доларів – “крихітна порівняно з грошима, які виділялися Греції в період фінансової кризи”.
“Це не та сума, яку складно зібрати”, – повідомила міністр, зауваживши, що допомога країні – “не просто фінансові підрахунки”, а вкладення в структурні реформи і процес мирного врегулювання.
Нагадаємо, зараз в Україні працює місія МВФ, яка наприкінці січня має прийняти рішення щодо чергового траншу кредиту. Глава Фонду Крістін Лагард при цьому заявляла, що іншим міжнародним організаціям слід поключаться до процесу надання допомоги Україні. Американський мільярдер Джордж Сорос, в свою чергу, вважає, що Київ має отримати від світового співтовариства не менше $50 млрд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас