Американські ритейлери програли справу про зниження міжбанківської комісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські ритейлери програли справу про зниження міжбанківської комісії

Світ
439
Верховний суд США відхилив вимогу підприємств роздрібної торгівлі знизити міжбанківські збори. Ритейлери стверджують, що Федеральна резервна система дозволяє банкам стягувати з бізнесу занадто високу комісію за обробку транзакцій по дебетових картках.
Судді залишили чинним рішення Федерального апеляційного суду, згідно з яким міжбанківська комісія не повинна перевищувати 24 центів за транзакцію. Проте більшість торговців вважають, що таке рішення є перешкодою для розвитку їхнього бізнесу, який стикається з оплатою комісії на міжбанківський платіж щоразу, коли покупець використовує дебетову або кредитну карту.
До 2011р. розмір міжбанківських зборів становив близько 44 центів за один платіж. Але навіть після зниження показника до 24 центів, ритейлери продовжують звинувачувати Федеральну резервну систему в тому, що вона нераціонально використовує інформацію, що призводить до підвищення цін на банківські послуги.
«Рішення суду означає, що роздрібні торговці будуть продовжувати платити на мільярди доларів більше, ніж повинні. А банки будуть продовжувати отримувати доходи, які в кінцевому підсумку приходять з кишень споживачів», – прокоментував головний консультант Національної федерації роздрібної торгівлі, Меллорі Дункан.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас