Епідемія Еболи пішла на спад, оголосили в ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Епідемія Еболи пішла на спад, оголосили в ООН

Світ
144
Епідемія смертельної лихоманки Ебола, від якої загинули вже більше 8,6 тисячі осіб, пішла на спад. Про це під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН повідомив глава місії всесвітньої організації з надзвичайного реагування на вірус Ісмаїл ульд Шейх Ахме.
За його словами, три місяці тому в Ліберії, Гвінеї та Сьєрра-Леоне, які Ебола вразила сильніше інших, число заражених подвоювалося кожні три тижні. Тоді очікувалося, що до кінця року кількість інфікованих буде збільшуватися на 10 тисяч в тиждень, але цього вдалося уникнути.
“Завдяки вжитим глобальним зусиллям цей страшний сценарій не справдився, а спустошливе поширення захворювання сповільнилося. Епідемію вдалося переломити, і тепер ми в цілому починаємо спостерігати скорочення числа нових випадків зараження”, – заявив Ісмаїл ульд Шейх Ахме, передає ТАСС.
Він зазначив, що значного успіху вдалося домогтися в Ліберії, там за чотири місяці число нових випадків зараження скоротилося в 30 разів – з 300 до 10. За останні три тижні нові інфіковані з’явилися “тільки в чотирьох з 15 графств Ліберії”, повідомив глава місії ООН .
За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Ебола в країнах Західної Африки заразилися більше 21 тисяч осіб. Більшість з них припадає на Ліберію, Гвінею та Сьєрра-Леоне.
Днями про перемогу над лихоманкою оголосили в Малі. Там від вірусу загинули шестеро людей. Останній випадок зараження Ебола в цій західноафриканській країні був зафіксований в грудні минулого року. З тих пір пройшло майже два місяці і нових заражених не з’явилося, хоча медики припускали, що Ебола могли підхопити ще близько 300 осіб.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас