Внесок Facebook у світову економіку оцінили в 227 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внесок Facebook у світову економіку оцінили в 227 млрд дол.

Фондовий ринок
324
У 2014 році соціальна мережа Facebook допомогла створити 4,5 млн робочих місць, а її внесок у світову економіку склав 227 млрд дол. Це випливає з дослідження, проведеного консалтинговою фірмою Deloitte & Touche за замовленням соціальної мережі.
При підрахунку враховувалася економічна віддача від акаунтів компаній в Facebook, а також від використання користувачами соціальної мережі ігор і мобільних додатків. До уваги також брався згенерований Facebook попит на гаджети та послуги доступу до інтернету.
Reuters так пояснює механізм оцінки. Наприклад, якщо компанія рекламується через Facebook, то частина її продажів була здійснена завдяки цій рекламі.
Ще одним прикладом, в якому соціальна мережа зіграла ключову роль, агентство називає кампанію зі збору коштів на дослідження методів лікування бічного аміотрофічного склерозу.
Загальний обсяг пожертв у підсумку склав 100 млн дол. На думку головного операційного директора Facebook Шеріл Сендберг, результати дослідження спростовують думку про те, що технології створюють робочі місця тільки в технологічному секторі і знищують їх в інших галузях господарської діяльності.
В інтерв’ю Reuters, Сендберг пояснила, що Facebook сприяє створенню малого бізнесу в різноманітних сферах – від моди до фітнесу. У підсумку, за її словами, в сучасному світі тепер не тільки великі компанії можуть створювати робочі місця.
Маючи 1,35 млрд користувачів, Facebook міг би вважатися другою за чисельністю населення країною у світі, зазначає агентство. Чистий прибуток компанії в третьому кварталі 2014 р. склав 806 млн дол. При виручці в 3,203 млрд дол. Капіталізація соцмережі за дев’ять місяців 2014 р. склала 210 млрд дол.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас