ВТБ докапіталізує дві українські "дочки" на суму на 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ докапіталізує дві українські "дочки" на суму на 4 млрд грн

Фондовий ринок
900
ВТБ планує докапіталізувати дві українські “дочки” в загальній сумі до 4 млрд гривень (близько $ 265 млн), йдеться в повідомленні російського банку
“Група ВТБ готує рішення про докапіталізацію своїх українських дочірніх компаній: ПАТВТБ Банк “(Київ) і АТ” БМ БАНК “. Необхідні корпоративні процедури щодо збільшення капіталів банків група планує завершити в першому кварталі 2015 року”, – повідомив ВТБ.
“Це важливе рішення приймається, перш за все, для розвитку нашого бізнесу в Україні та для забезпечення фінансової стабільності цієї країни. Очевидно, що без міцних і надійних російських банків, які відіграють домінуючу роль у кредитуванні українського бізнесу та її економіки, в цілому неможливий довгостроковий і сталий розвиток України. Вжиті заходи допоможуть нам зберегти довіру наших українських клієнтів, які зможуть з більшою впевненістю дивитися в майбутнє “, – прокоментував рішення глава ВТБ Андрій Костін.
Прибуток російського держбанку цього року різко скоротився, в основному через збільшення витрат на резерви під Україну. ВТБ за 9 місяців знизив чистий прибуток за МСФЗ у 8,5 рази в порівнянні з показником за той же період минулого року – до 5,4 млрд рублів.
За оцінкою голови ВТБ Андрія Костіна, банку цього року доведеться сформувати приблизно $1,3 млрд резервів під українські ризики. А.Костін ще в жовтні минулого року говорив, що група планує оптимізувати український бізнес, але не має наміру повністю йти з країни. В кінці року ВТБ продав лізинговий бізнес в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас