Банки проти збільшення базової ставки регулярного збору до Фонду гарантування вкладів до 2,5% - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки проти збільшення базової ставки регулярного збору до Фонду гарантування вкладів до 2,5% - НАБУ

Кредит&Депозит
549
Банки виступають проти збільшення розміру базової річної ставки регулярного збору банків у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за вкладами у національній валюті з 0,5% до 2,5%. Про це повідомляє Незалежна асоціація банків України (НАБУ) з посиланням на опитування кредитно-фінансових установ.
“Збільшення розміру відрахувань до Фонду для банків ще більше ускладнить фінансовий стан банків-учасників Фонду та призведе до збільшення кількості неплатоспроможних банків на ринку, а, отже, до ще більшого фінансового навантаження на Фонд. Крім того, передбачені зміни будуть мати негативні наслідки для вкладників банків”, – йдеться в повідомленні. Дане опитування проводилося через норми зареєстрованого в парламенті законопроекту №1360.
Банки також виступають проти необхідності сплати початкового збору до Фонду гарантування при реорганізації банку.
“Якщо банки, що беруть участь у реорганізації, є членами Фонду та платили початковий внесок раніше, до реорганізації, то повторне внесення початкового внеску буде необгрунтованим завищенням загального внеску від цих банків у Фонд у порівнянні з іншими учасникам Фонду, які платять початковий внесок один раз”, – пояснюють свою позицію банкіри.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас