Ціна на новобудови в КНР продовжила знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на новобудови в КНР продовжила знижуватися

Світ
368
Ціна новобудов у 70 великих містах Китаю в грудні минулого року продовжувала падати, передає The Wall Street Journal.
Середня ціна минулого місяця знизилася на 0,4% щодо листопада. При цьому в листопаді в порівнянні з жовтнем падіння склало 0,6%. Темпи зменшення цін охолоджуються четвертий місяць поспіль.
Проте в грудні в перерахунку на річні темпи відбулося зниження середньої ціни на 4,3% після зниження на 3,6% в листопаді і на 2,5% у жовтні.
Падіння цін минулого місяця в річному вираз було відзначено в 68 з 70 великих міст країни, показують дані Національного статистичного управління Китаю. За місяць впала вартість в 66 містах. Продажі будинків у грудні підвищилися на 9% щодо попереднього місяця.
Ринок житлової нерухомості Піднебесної продемонстрував більш суттєве, ніж прогнозувалося, падіння в нинішньому році, і деякі економісти очікують деякої стабілізації ситуації в 2015 р завдяки зниженню процентних ставок Банку Китаю і пом’якшення правил іпотечного кредитування.
За оцінками аналітиків, на ринок нерухомості припадає близько 25% ВВП країни, враховуючи будівельну галузь, виробництво цементу, сталі, товарів для дому.
У понеділок китайський фондовий ринок починає тиждень глибоким зануренням. Станом на 9:00 за московським часом основний індекс Shanghai Composite втрачає понад 6%, а в Гонконгу Hang Seng в мінусі на 1,5%.
Підвищена волатильність стала наслідком рішення китайських регуляторів заборонити трьом великим брокерських компаніям відкривати нові рахунки для так званої маржинальної торгівлі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас