Fitch знизило прогноз щодо рейтингу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогноз щодо рейтингу Греції

Кредит&Депозит
256
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило прогноз по довгостроковому рейтингу Греції, який знаходиться на рівні “В”, помінявши його на “негативний” і відзначивши політичну невизначеність в країні.
Напередодні призначених на 25 січня парламентських виборів в опитуваннях лідирує ліва коаліція СІРІЗА, яка планує провести переговори про списання частини боргів країни.
У п’ятницю The Wall Street Journal написала, що, нинішньої кредитної лінії може виявитися недостатньо для підтримки Греції і їй можуть знадобитися нові позики. Грецькі Eurobank і Alpha Bank SA змушені були звернутися за екстреними кредитами на минулому тижні, побоюючись негативного розвитку ситуації на ринку.
Переговори країни з “трійкою” міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ)) зайшли в глухий кут ще у вересні. Вони були припинені, після того як країна не змогла обрати нового президента, що спровокувало необхідність проведення дострокових парламентських виборів.
Колишній заступник голови Єврокомісії Оллі Рен, який курирував питання економіки, грошової та монетарної політики з 2010 по 2014 рр., заявив у четвер, що Греції не варто чекати списання її боргу країнами єврозони. На думку Рена, країна може очікувати лише полегшення боргового навантаження у формі продовження терміну обігу боргу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас