Ціни на нафту знову впали нижче $50 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знову впали нижче $50

Фондовий ринок
746
Ціни на нафту знижуються, тому що ринки очікують погіршення економічної статистики Китаю.
До 8.45 мск ф’ючерси на Brent подешевшали на $0,39 до $49,78 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,35 до $48,34.
Ціни на нове житло в Китаї торік знизилися в середньому на 4,3 відсотка в 68 з 70 найбільших міст, де відслідковуються ціни. У вівторок Китай опублікує звіт про ВВП в четвертому кварталі, зростання якого, на думку аналітиків, сповільнилося до 7,2 відсотка. За минулий рік зростання ВВП, ймовірно, було нижче цілі уряду 7,5 відсотка і було найповільнішим за 24 роки.
У Європі головною подією тижня буде нарада Європейського центробанку, яка відбудеться в четвер. Аналітики майже впевнені, що на нараді ЄЦБ оголосить про початок придбання держоблігацій, яке може викликати зміцнення долара по відношенню до євро і посилити тиск на ціну нафти.
“На цьому тижні сировинні ринки будуть відчувати вплив валютних ринків і очікувань” кількісного пом’якшення “ЄЦБ”, – йдеться в звіті банку ANZ.
На думку аналітиків, ціни на нафту почнуть рости після падіння нижче $50 за барель, але багато хто відзначає, що в довгостроковій перспективі ціни будуть нижчими, ніж в останні роки.
“Ми не згодні з теорією, що нафта може торгуватися по $20 за барель. Ціна на короткий час може впасти до $30 за барель, але потім вона виросте. До кінця десятиліття ціни триматимуться в діапазоні $60-80”, – йдеться у звіті аналітичної фірми Facts Global Energy (FGE).
Американські ринки в понеділок закриті з нагоди національного свята – Дня Мартіна Лютера Кінга.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас