Бельгія вводить новий збір для мігрантів - тепер за посвідку на проживання доведеться платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія вводить новий збір для мігрантів - тепер за посвідку на проживання доведеться платити

Світ
1295
Мігранти, які бажають скористатися гостинністю Королівства Бельгія, відтепер повинні будуть сплачувати внесок, повідомила в суботу брюссельська газета “Лібр Бельжік” з посиланням на державного секретаря з питань надання притулку та міграції Тео Франкена.
Видання уточнює, що таке рішення очікувалося, але не було ясності з тарифами на отримання посвідки на проживання в Бельгії і з тим, на кого пошириться це правило. Тепер федеральний уряд розставив крапки над i.
У разі возз’єднання сімей кожен, хто прибуває до Бельгії, повинен буде заплатити 160 євро. Таку ж суму буде необхідно вносити за проживання в країні і студентам, які навчаються в Бельгії.
Для мігрантів, що прибувають до Бельгії з метою роботи, плата вище – 215 євро.
Неповнолітні, кандидати на отримання статусу біженців та іноземці, які дають запит посвідки на проживання з причин термінового медичного характеру, будуть позбавлені від цього збору.
Т.Франкен пояснив, що отримані кошти є всього лише компенсацією адміністративних витрат з оформлення документів.
Загальний дохід від зборів повинен скласти близько 9 млн євро на рік, які будуть надходити безпосередньо в департамент з надання притулку та міграції, зазначає “Лібр Бельжік”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас