Україна готова посилювати свої позиції на ринку ЄС - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова посилювати свої позиції на ринку ЄС - міністр

Казна та Політика
334
Разом з Єврокомісією Україні необхідно адаптувати національне законодавство до європейського. Це є передумовою для початку торгівлі тими продуктами, які зараз Україна ще не експортує. Про це міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко сказав під час зустрічі з головою Петером Балашем та представниками групи підтримки України при Європейській комісії, повідомили в прес-службі КМУ.
Мінагрополітики здійснило перші кроки в розробці рамкових актів законодавства, які встановлюють вимоги до безпеки харчових продуктів відповідно до стандартів ЄС.
Міністр зазначив, що в рамках підготовчих заходів щодо реалізації Угоди про асоціацію уряд прийняв плани імплементації актів ЄС у сфері виноробства і ГМО. Також підготовлено проект наказу Мінагрополітики “Про затвердження Плану заходів з наближення законодавства України до права ЄС в агропромисловому комплексі”.
“Разом з учасниками Європейської групи підтримки було покладено початок формуванню восьми робочих груп. Їхньою головною діяльністю є розробка єдиної комплексної стратегії розвитку аграрного господарства та сільських територій в Україні на п’ять років. Робочі групи вдосконалюють законодавство, а також розглядаються питання інфраструктури, логістики, аграрних інновацій, імпорту та експорту продукції галузі, державної підтримки та оподаткування”, – зазначив О.Павленко.
Крім того, заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька зазначила, що Міністерство й надалі розраховує на ефективну співпрацю і надання з боку ЄС технічної підтримки для забезпечення ефективної імплементації Угоди про асоціацію та реформування аграрного сектора.
Петер Балаш висловив підтримку ініціативі розробки комплексної стратегії розвитку агропромислового комплексу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас