У ЄК вважають можливим для України залучити $40 млрд інвестицій до 2020 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄК вважають можливим для України залучити $40 млрд інвестицій до 2020 р

Кредит&Депозит
425
У Європейській комісії вважають можливим для України залучити 40 млрд дол. інвестицій до 2020 р. Про це заявив заступник генерального директора Гендиректорату Єврокомісії з питань торгівлі, керівник групи підтримки України Петер Балаш під час зустрічі в четвер з міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавічусом, повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.
“Ви плануєте залучити 40 млрд доларів інвестицій (FDI) до 2020 року. Думаю, це реалістично, але обов’язково слід враховувати економічну ситуацію і також політичну – вони повинні бути поліпшені, щоб інвестори були дійсно зацікавлені в інвестуванні”, – заявив Балаш.
Керівник групи підтримки України при Єврокомісії вважає, що вибудувана урядом України тактика поведінки в питанні приватизації зараз є правильною, однак проводити широку приватизацію в Україні доцільно тільки при оптимальних умовах, які зараз відсутні.
“Ми радили і продовжуємо акцентувати, що потрібен час і не треба продавати компанії за безцінь, особливо у важливих секторах економіки. І це добре, що ви йдете цим шляхом – спочатку змінити менеджмент, структуру управління державними компаніями і тільки потім, коли виросте їх вартість, продавати їх”, – підкреслив Балаш.
“Ми не збиралися нічого приватизувати негайно. Ми сказали, що хочемо поліпшити стандарти корпоративного управління. Плануємо корпоратизувати підприємства, підготувати їх до приватизації. У кращому випадку можемо планувати це на другу половину року”, – заявив Абромавічус.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас