Колишній співробітник розповів про обман у ціновій політиці Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній співробітник розповів про обман у ціновій політиці Amazon

Світ
6003
Бізнес-модель інтернет-магазину Аmazon спрямована на створення іміджу самого дешевого онлайн-магазину серед доступних на американському ринку.
Незважаючи на те, що багато підприємців розуміють, що це переконання далеке від реальності, покупці продовжують вважати, що Amazon пропонуємо їм товари за найвигіднішими цінами.
Колишній співробітник інтернет-магазину створив спеціальну програму, щоб зрозуміти систему ціноутворення в Amazon. ПЗ під назвою Boomerang Commerce відстежує ціни і стратегії роздрібної торгівлі, щоб допомогти конкурентам формувати свою цінову політику. Згідно з даними, які вдалося отримати, використовуючи цю програму, Amazon не завжди пропонує найнижчі ціни.
А для того, щоб створити таке враження, менеджери послідовно знижують ціни на найпопулярніші товари сайту. Наприклад, зниження ціни на телевізор з $350 до $250 дозволяє компанії встановити найнижчу ціну на ринку та привернути більшу кількість покупців. Для того, щоб відшкодувати втрати від надмірного зниження цін, Amazon значно підвищує в ціні супутні товари, наприклад HD кабелі, які часто купують разом з телевізорами. Покупці часто порівнюють ціни на велику техніку в різних інтернет-магазинах. Водночас вони рідко цікавляться вартістю дрібних товарів, чим активно користується керівництво Amazon.
Amazon не може надавати найнижчі ціни на всі категорії товарів. Але постійні акції на продукцію, яка найбільше переглядається, створюють у відвідувачів торгового майданчика вигідне враження про ритейлера.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас