Ціна продовжує обвал: Brent впала нижче $46 за барель, WTI - нижче $45 в очікуванні даних про запаси в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна продовжує обвал: Brent впала нижче $46 за барель, WTI - нижче $45 в очікуванні даних про запаси в США

Фондовий ринок
971
Ціни на нафту падають у вівторок перед публікацією даних про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:31 МСК подешевшали на $1,69 (3,56%) – до $45,74 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) впала до цього часу на $1,5 (3,26%) – до $44,57 за барель.
Обидві марки торгуються на мінімальних рівнях за п’ять з половиною років.
За оцінками опитаних Bloomberg експертів, дані Міненерго США, які будуть опубліковані в середу о 18:30 МСК, покажуть зростання запасів нафти в країні за підсумками минулого тижня на 1,75 млн барелів – до 384,1 млн барелів, що на 8% вище середнього показника для цієї пори року за останні п’ять років.
Видобуток нафти в США за тиждень по 12 грудня досяг 9,14 млн барелів на добу (б/д), що є рекордним рівнем з початку відстеження цих даних міністерством енергетики в січні 1983 року.
“Котирування продовжують вільне падіння, і мало що може їх зупинити, – сказала старший аналітик Energy Aspects Амріта Сен. – У найближчій перспективі, позитивно вплинути на ціни зможе тільки ОПЕК, проте картель не збирається приймати будь-які заходи, і учасники ринку звертають увагу на інші фактори “.
Раніше міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруі заявив, що його країна продовжить дотримуватися плану розвитку видобувних потужностей, незважаючи на “нестабільність цін на нафту”. За його словами, першими скорочувати видобуток почнуть оператори сланцевих родовищ в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас