Комісія Мінінфраструктури оцінила фінансове управління аеропортом "Бориспіль" як неефективне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Мінінфраструктури оцінила фінансове управління аеропортом "Бориспіль" як неефективне

Казна та Політика
350
Комісія Міністерства інфраструктури України, провівши аналіз фінансового стану міжнародного аеропорту “Бориспіль”, оцінила використання ресурсів аеропорту як неефективне. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
“Історично в аеропорт інвестовано величезну кількість грошей, які необхідно обслуговувати. Завдяки цим кредитам ми змогли провести Євро-2012, але зараз вони використовуються неефективно. Також досі менеджмент аеропорту не звертав уваги на неавіаційні доходи. Втім, у” Борисполя “в цьому є значний потенціал. Багато чого можна зробити, щоб підняти доходи “, – повідомив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
Відзначимо, що в презентації, також представленої прес-службою міністерства, зазначено, що за період з 2009 по 2014 рік в інфраструктуру аеропорту “Бориспіль” вкладено інвестицій на суму близько 600 млн дол., при цьому велика частина цих інвестицій не використовується. Інвестиції в Термінал D використовуються на 27%, в той час як інвестиції в інші об’єкти інфраструктури як термінали B і F, а також паркінг не використовуються зовсім.
Також у період за останні 5 років чистий дохід аеропорту зріс лише на 5%, при одночасному зростанні зовнішнього фінансового боргу на 180%.
Серед ключових проблем в управлінні аеропортом були названі: відсутність чіткої стратегії розвитку компанії; неефективність при будівництві та закупівлі, падіння операційних і фінансових показників, низький рівень прибутковості, а також неефективна структура доходів і завищені витрати компанії.
Основним рішенням для зміни поточного фінансового стану було запропоновано наростити неавіаційні доходи (використання торгових площ, реклами та паркінгу), а також збільшення кількості рейсів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас