Зарплати слідчих у Антикорупційному бюро будуть 20-25 тисяч гривень - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати слідчих у Антикорупційному бюро будуть 20-25 тисяч гривень - нардеп

Казна та Політика
1456
Зарплати слідчих Антикорупційного бюро складуть від 20000 гривень, для них також введуть премії за викриття корупційних схем. Про це ефірі “Свободи слова” сказав голова комітету з питань боротьби з корупцією, депутат “Самопомочі” Єгор Соболєв.
“Пропонується, щоб слідчі Антикорупційного бюро отримували гідні зарплати в 20-25 тисяч гривень. Тоді слідчий зможе чесно годувати сім’ю і не боятися нікого. Ідея грузин, які очолювали Генпрокуратуру Грузії за часів президентства Саакашвілі і показали дуже класний результат в боротьбі з високопоставленою корупцією – ввести високі премії за викриття шахрайства на десятки мільйонів “, – розповів Е.Соболев.
Він вважає, що доцільно перейняти в Україні практику грузинських борців з корупцією, які саджали чиновників у в’язницю і пропонували вийти з в’язниці в обмін на повернення 90% грошей.
Нагадаємо, конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро затвердила в цілому текст оголошення про проведення конкурсу. За відповідну пропозицію голови комісії Рефата Чубарова проголосувало 6 членів комісії.
Раніше Президент України Петро Порошенко зазначив, що діяльність Національного Антикорупційного бюро спочатку повинна викликати високий рівень довіри суспільства.
Глава держави також зазначив, що досі коефіцієнт корисної дії структур, які займалися боротьбою з корупцією, був дуже низьким, проте відзначив, що найгірше те, що й самі ці структури пошкоджені корупцією.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас