Режим Кім Чен Ина випустив нову національну ОС "Червона зірка 3.0" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Режим Кім Чен Ина випустив нову національну ОС "Червона зірка 3.0"

Світ
4350
Північна Корея створила нову версію національної операційної системи під назвою Red Star OS 3.0.
Якщо в попередніх релізах розробники запозичили дизайн у Windows XP, в цій версії вони використовували зовнішні елементи Apple OS X.
У мережі дистрибутив виклав користувач під ніком Slipstream, який торік опублікував серверну версію Red Star OS 3.0. Завантажити його можна з торрента, він важить близько 2,4 ГБ, пише CNews.
Вперше про вихід Red Star OS 3.0 стало відомо в 2014 році, коли скріншоти платформи виклав Уїлл Скотт, виходець із США, який викладає обчислювальну техніку в Північній Кореї.
Red Star OS – національна комп’ютерна операційна система, яку створює Корейський комп’ютерний центр з 2002 року.
З розробкою Apple схожа значна частина елементів Red Star OS 3.0 – від панелі ярликів в нижній частині екрана (док в OS X) до зовнішнього вигляду вікон, налаштувань і навіть курсора. Верхня панель в інтерфейсі також є. На місці яблучного лого Apple в лівому верхньому кутку в Red Star OS 3.0 знаходиться червона зірка.
Red Star OS заснована на ядрі Linux і середовищі робочого столу KDE 3. У платформу вбудований браузер Naenara – модифікована версія Mozilla Firefox, і поруч встановлених додатків, у тому числі як Wine для запуску програм, написаних для Windows.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас