Фармкомпанія Shire купує NPS Pharma за $5,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармкомпанія Shire купує NPS Pharma за $5,2 млрд

Фондовий ринок
202
Ірландська фармкомпанія Shire Plc купує американську NPS Pharmaceuticals Inc., виробника препаратів для лікування рідкісних захворювань, за $5,2 млрд, говориться в спільному прес-релізі двох компаній.
Shire виплатить $46 за акцію NPS Pharma, що на 51% вище вартості паперів компанії на 16 грудня. При цьому ціна операції на 9,8% вище вартості акцій американської компанії на закриття ринку 9 січня.
Операція буде повністю оплачена грошовими коштами.
“Shire прискорить розвиток портфеля інноваційних продуктів NPS Pharma за рахунок свого досвіду у виробництві препаратів для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, а також компетенції у поводженні з пацієнтами, що мають рідкісні захворювання, і присутності на світовому ринку”, – наголошується в прес-релізі.
Ради директорів обох компаній одноголосно схвалили операцію.
Ірландська фармкомпанія очікує, що придбання NPS Pharma дозволить їй прискорити темпи зростання виручки і прибутку, угода почне позначатися на її показниках з 2016 р.
За словами головного виконавчого директора ірландської компанії Флемінга Орнскова, покупка NPS Pharma розширить портфель продуктів Shire для лікування рідкісних захворювань, а також хвороб шлунково-кишкового тракту.
“Це ще один крок до розвитку Shire в якості біотехнологічної компанії”, – зазначив він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас