Нафта завершує зниженням сьомий тиждень поспіль, Brent торгується біля $50,7 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта завершує зниженням сьомий тиждень поспіль, Brent торгується біля $50,7 за барель

Фондовий ринок
625
Нафта еталонних марок завершує в мінусі сьомий тиждень поспіль на побоюваннях, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не збирається скорочувати видобуток для стимулювання цін.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:31 мск знизилися в ціні на $0,23 (0,45%) – до $50,73 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,03 (0,06%) – до $48,82 за барель. З початку тижня котирування опустилася на 7,2%.
Напередодні посол ОАЕ в США Юсуф аль-Утайба заявив, що країна не планує скорочувати видобуток нафти незалежно від того, наскільки низько впаде її вартість. “ОАЕ може пережити поточні умови ринку довше, ніж багато хто вважає, – сказав він, – надлишок пропозиції на ринку викликаний не ОПЕК, так чому ж саме картель повинен зменшувати видобуток?”.
“Поки немає абсолютно ніяких сигналів того, що ОПЕК змінить свою позицію і знизить видобуток”, – відзначив аналітик сировинного ринку в BNP Paribas Гарі Чілінгірян.
За даними Міненерго США, країна добувала 9,14 млн барелів на добу за тиждень, що завершився 12 грудня – це рекордний показник за всю історію спостережень, тобто з 1983 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас