Дефолт України навряд чи можливий, впливові власники українських боргів в цьому не зацікавлені, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт України навряд чи можливий, впливові власники українських боргів в цьому не зацікавлені, - експерт

Казна та Політика
3498
Суверенний дефолт Україні навряд чи можливий, імовірно, що міжнародні кредитори дозволять нашій країні рефінансувати борги, вважає директор аналітичного департаменту Альпарі Олександр Разуваєв.
“У Єврокомісії не виключають, що додатковий пакет допомоги у розмірі до € 1,8 млрд може бути виділений Україні в 2015 році або початку 2016 року. Для виділення коштів необхідно, щоб ця пропозиція була схвалена урядом ЄС і Європарламентом. Раніше ЄС надав Україні фінансову допомогу в розмірі € 1,36 млрд. Ще € 250 млн повинні бути виділені навесні 2015 року”, – підрахував експерт.
Економічна модель, яка запропонована Україні Заходом, передбачає масштабний приплив інвестицій і створення виробництв, зав’язаних на ринок ЄС.
“Поки серйозних інвестицій ми не бачимо, і найбільш імовірно, що це пов’язано з військовим конфліктом. Разом з тим, суверенний дефолт України навряд чи можливий. У ньому не зацікавлені насамперед впливові західні фонди, утримувачі українських боргів. МВФ і Захід, ймовірно, дозволять Україні рефінансувати борги “, – підсумував він.
Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що не вбачає підстав для дефолту в Україні, але в той же час констатувала критичне фінансове становище в країні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас