Україна може розраховувати на нові міжнародні кредити - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може розраховувати на нові міжнародні кредити - Мінфін

Кредит&Депозит
2288
Проведення економічних реформ, а також реформування фіскальних норм переконає іноземних кредиторів у необхідності надати фінансову підтримку Україні, заявила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв’ю Bloomberg Business.
За її словами, Україна отримає новий кредит, що дозволить їй здійснити виплати за зовнішніми зобов’язаннями, а також відновити вже видані МВФ кредити для стабілізації фінансово-економічного сектору. “Країна працює над тим, щоб відповісти на занепокоєння кредиторів щодо запізнілих реформ за допомогою активної боротьби зі старими проблемами: корупцією, ухиленням від сплати податків, а також затримкою з продажем державних активів”, – цитує Яресько прес-служба Мінфіну на своїй сторінці в Facebook.
“Час зараз має найбільшу вагу в отриманні підтримки від кредиторів”, – заявила Яресько. “Ми з нетерпінням чекаємо схвалення з боку кредиторів нашого плану реформ”, – підкреслила вона.
Коментарі Яресько відображають зростаюче нетерпіння кредиторів щодо швидких реформ. Місія МВФ почала свою роботу в Києві з аналізу ходу реформ в Україні. На кону стоїть наступний транш з головного пакету допомоги у розмірі $17 млрд, який вже був затверджений Фондом, і наступні $15 млрд, які були прораховані Фондом як необхідна додаткова потреба України. “Ми дійсно перебуваємо в критичному фінансовому становищі, – визнала Яресько. Отримання цієї допомоги буде означати, що нам не потрібно буде проводити реструктуризацію зовнішніх зобов’язань”.
Умовами для подальшого надання допомоги кредитори можуть визначити розширення податкової бази, дерегуляції економіки, поліпшення бізнес-клімату, а також продаж державних активів, вважає Яресько. “Це те, що ми можемо очікувати від наших партнерів в якості критеріїв для отримання наступних траншів”, – підкреслила міністр.
Яресько заявила, що Україна частково розраховує на двосторонні кредити від Світового банку, а також від США, Японії та Канади, щоб закрити дефіцит ресурсів. Україна чекає своєчасного затвердження нових кредитів перед запланованою “фінансової конференцією” потенційних інвесторів у березні, сказала вона.
Водночас президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив минулого місяця, що для ЄС буде важко виділити більше ніж $2 млрд фінансової допомоги для України протягом наступних двох років.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас