Банк Англії залишив процентну ставку на рівні 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії залишив процентну ставку на рівні 0,5%

Кредит&Депозит
213
Банк Англії за підсумками січневого засідання, що закінчилося у четвер, зберіг базову процентну ставку на рівні 0,5% річних, встановленому в березні 2009 р і що є мінімальною за всю історію існування Центробанку.
Рішення банку співпало з прогнозами економістів.
Банк Англії очікувано не став змінювати обсяг програми купівлі активів, залишивши її на колишньому рівні в 375 млрд фунтів стерлінгів (близько $567 млрд). Фактично це означає, що програма, кошти якої були вичерпані в жовтні 2013, в даний час припинена.
Поступове зростання базових процентних ставок слабо вплине на відновлення британської економіки, показує дослідження Банку Англії, повідомило раніше Bloomberg.
Згідно з даними NMG Consulting, яка провела дослідження на замовлення ЦБ, підвищення ставок з поточного рівня в 0,5% на 1 процентний пункт знизить обсяг споживчих витрат у країні на 0,5%.
Особливо негативно зростання ставок може вплинути на 360 тис. британських домогосподарств (приблизно 1% від загального числа). У цю категорію потрапили ті, хто витрачає на виплату кредитів та іншої заборгованості понад 40% річного доходу на даний момент. При цьому підвищення ставок до 2% призведе до зростання кількості таких домогосподарств до 480 тис., йдеться в звіті.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас