Промзамовлення в Німеччині різко впали в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промзамовлення в Німеччині різко впали в листопаді

Світ
329
Обсяг замовлень промислових підприємств ФРН в листопаді минулого року зменшився на 2,4% порівняно з жовтнем, показують дані Міністерства економіки ФРН.
Економісти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зниження на 0,8%.
Падіння замовлень в річному вираженні склало 0,4%, тоді як економісти очікували підвищення цього показника на 1%.
Згідно скоригованими даними в жовтні обсяг замовлень розширився на 2,9% порівняно з попереднім місяцем і на 2,6% в перерахунку на річні темпи. Раніше повідомлялося про зростання першого показника на 2,5%, другого – на 2,4%.
ВВП Німеччини піднявся всього на 0,1% в липні-вересні 2014, і Бундесбанк вважає, що імпульс до зростання економіки залишався млявим до кінця 2014 р.
При цьому економіка єврозони, яка є для Німеччини основним торговим партнером, також демонструє надзвичайно мляве зростання, у зв’язку з чим керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) готує додаткові стимулюючі заходи.
Бізнесмени і споживачі ФРН можуть заощадити в 2015 р близько 20 млрд євро при збереженні цін на нафту на нинішньому низькому рівні, як очікує Федеральне об’єднання торгово-промислових палат країни (DIHK).
“Здешевлення нафти як не можна до речі для пакету заходів з підтримки економіки”, – зазначив виконавчий директор DIHK Мартін Ванслебен німецькому виданню Bild.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас