"Піднебесний" масштаб: Китай хоче інвестувати $250 млрд в країни Латинської Америки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Піднебесний" масштаб: Китай хоче інвестувати $250 млрд в країни Латинської Америки

Кредит&Депозит
434
Сі Цзіньпін намітив мету щодо збільшення товарообігу між Китаєм і країнами Латинської Америки і Карибського басейну до $500 млрд до 2025 року.
Китай має намір в найближче десятиліття інвестувати в країни Латинської Америки близько $250 млрд.
Про це в четвер на церемонії відкриття першої зустрічі міністерського рівня в рамках форуму Китаю і Співтовариства латиноамериканських і карибських держав (СЕЛАК) заявив голова КНР Сі Цзіньпін.
За словами глави держави, економіка Китаю в прийдешньому періоді збереже “високі і середні темпи росту і надасть більше можливостей всьому світу, включаючи країни Латинської Америки і Карибського басейну”. Він зазначив, що Пекін вітає активну участь різних компаній в проектах співробітництва з країнами-учасницями СЕЛАК.
Сі Цзіньпін також поставив мету щодо збільшення товарообігу між Китаєм і країнами Латинської Америки і Карибського басейну до $500 млрд до 2025 року.
Спільнота латиноамериканських і карибських держав було засновано в 2011 році в столиці Венесуели – Каракасі. У нього входять 33 країни, у тому числі держави Південної Америки, Карибського басейну і Мексика.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас