Нафтовидобувні компанії США в IV кварталі законсервували рекордне число свердловин за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтовидобувні компанії США в IV кварталі законсервували рекордне число свердловин за 5 років

Енергетика
738
Число законсервованих нафтових свердловин в США в четвертому кварталі 2014 стало рекордним з 2009 року на тлі взятого найбільшими енергетичними компаніями курсу на скорочення витрат, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані Baker Hughes.
У жовтні-грудні в США припинили роботу 93 свердловини, ще 17 були заморожені минулого тижня. Аналітики Moody’s прогнозують, що в першому кварталі 2015 будуть законсервовані ще близько 200 свердловин.
За минулий рік нафта еталонної марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 46%, продемонструвавши рекордне падіння за шість років; в ході торгів у вівторок вартість WTI опустилася нижче $49 за барель.
“При ціні в $50 за барель під загрозою закриття перебуває близько половини всіх видобувних потужностей в США, – сказав аналітик Wood Mackenzie Рейган Дьюкс. – Те, що сталося в останньому кварталі минулого року, є передвісником серйозних проблем для операторів в році поточному. Ситуація стає гірше з кожним днем “.
“Компанії фокусуються на своїх ключових родовищах і йдуть з територій, де видобуток найменш ефективний і прибутковий”, – зазначив голова досліджень нафтогазового ринку в GlobalData Ltd. Метью Джерекі.
Втім, ряд аналітиків сумнівається в значимості наведених вище даних, стверджуючи, що з розвитком горизонтального методу видобутку нафти число свердловин не має визначального значення. За прогнозами міністерства енергетики США, видобуток нафти в країні в 2015 році буде рости і далі.
Разом з тим держави Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), що поставляють на світовий ринок до 40% нафти, не квапляться скорочувати видобуток, а окремі країни, наприклад Ірак, мають намір тільки нарощувати поставки. Обсяг нафтовидобутку в Росії, за попередніми даними Міненерго, в грудні оновив максимум за пострадянський період.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас