Нацбанк виклопотав для валютних позичальників долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виклопотав для валютних позичальників долари

Валюта
4358
Нацбанк рекомендував банкам в першу чергу забезпечувати іноземною валютою позичальників, що мають зобов’язання перед міжнародними фінансовими організаціями. Про це йдеться в листі №23-008 / 79488, підписаному першим заступником голови НБУ Олександром Писаруком.
Фінансистів попросили в першу чергу купувати для таких позичальників валюту на міжбанку, а також надавати їм валютні кредити.
«У Національний банк України надходять численні звернення від міжнародних фінансових організацій, зокрема Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), організацій Групи Світового банку та інших МФО, про труднощі з придбанням резидентами-позичальниками МФО іноземної валюти з метою подальшого виконання зобов’язань за укладеними з МФО угодами», – пояснюється рекомендація в листі Нацбанку.
Водночас, як визнав в експерт ЄБРР, неплатежі за валютними кредитами викликані не тільки дефіцитом долара і євро. «У багатьох українських компаній виникають серйозні фінансові проблеми. Нерідко у них не тільки немає валюти для кредитних виплат, у них і гривні немає. Економічна та політична криза завдала їм серйозної шкоди. Тому нам нічого не залишається, як перекредитовувати компанії: ми видаємо їм нові кредити, щоб вони погасили старі», – розповіло джерело в Європейському банку реконструкції та розвитку.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас