Китай в 2015 р. запустить 300 інфраструктурних проектів загальною вартістю $1,1 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай в 2015 р. запустить 300 інфраструктурних проектів загальною вартістю $1,1 трлн

Світ
1037
Китай запустить в 2015 році 300 інфраструктурних проектів загальною вартістю 7 трлн юанів ($1,1 трлн), щоб підтримати економічний підйом, який наразі послаблюється.
За словами обізнаних джерел, запуск цих проектів, що є частиною інвестиційної програми загальним обсягом 10 трлн юанів на період з кінця 2014 по кінець 2016 року, вже схвалений урядом КНР.
Збільшення інвестицій в інфраструктуру є сигналом того, що китайська влада стурбована ослабленням економічного підйому в країні. Стратегія, покликана переорієнтувати економіку КНР на внутрішнє споживання, поки не створює достатній імпульс до прискорення зростання, зазначають експерти.
“Цей крок є одним з зусиль, яких докладає уряд Китаю для стабілізації зростання, і новини про нові інвестиції в інфраструктуру позитивно позначаються на довірі ринків, – відзначає економіст HSBC Holdings в Гонконзі Джулія Ванг – Інфраструктурні інвестиційні проекти залишаться основною рушійною силою зростання китайської економіки”.
За даними джерел, проекти фінансуватимуться центральним урядом, владою регіонів, держкомпаніями і приватними інвесторами.
Інвестиції торкнуться семи основних сфер, включаючи нафтопроводи і газопроводи, охорону здоров’я, “чисту” енергетику, транспорт і гірничодобувний сектор, відзначають джерела.
За їхніми словами, влада також вивчає можливість запуску проектів в інших галузях у разі виникнення необхідності в подальшому стимулюванні зростання економіки.
Згідно з даними Національного статистичного управління КНР, витрати на інфраструктуру за 11 місяців 2014 р. склали 9,8 трлн юанів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас