Проблеми в єврозоні наростають: Ісландія має намір цього року відкликати заявку на вступ до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми в єврозоні наростають: Ісландія має намір цього року відкликати заявку на вступ до ЄС

Світ
1302
Ісландія як і раніше розглядається як країна-кандидат на членство в ЄС, оскільки її заявка не була відкликана офіційно.
Прем’єр-міністр Ісландії Сігмюндюр Давид Гуннлаугссон планує незабаром офіційно відкликати заявку своєї країни на вступ до Європейського союзу. Про це політик заявив в інтерв’ю місцевій радіостанції Bylgjan, сообщаетсяв понеділок на сайті великої ісландської газети Morgunblaðið.
Для здійснення даного кроку парламент Ісландії повинен прийняти відповідну постанову. За очікуваннями прем’єра, це має відбутися на початку поточного року.
Переговори між Ісландією та ЄС про приєднання країни були припинені після загальних виборів у квітні 2013 року, коли уряд на чолі з Гуннлаугссон був сформований коаліцією із євроскептиків.
Ісландія подала заявку на вступ до Євросоюзу в липні 2009 року. Це сталося після голосування в парламенті країни, на якому депутати прийняли рішення в результаті фінансової кризи розпочати переговори з Брюсселем про інтеграцію в співдружність.
Як зазначає видання, з моменту призупинення переговорів у 2013 році будь-який прогрес у питанні вступу країни в ЄС був відсутній. Тим не менш, Ісландія і раніше розглядається співдружністю як країна-кандидат на членство в ЄС, оскільки заявка на вступ була відкликана в офіційному порядку.
Уряд звернувся до парламенту з проханням винести рішення на користь відкликання заявки на вступ до ЄС ще рік тому, пише видання. Це відбувалося на тлі протестів з боку опозиції, яка закликала винести приєднання до ЄС на референдум. Однак тоді дане питання не вирішилося ні на чию користь. У цьому ж році, переконаний Гуннлаугссон, умови сприяють тому, щоб Ісландія остаточно відмовилася від ідеї вступу до ЄС.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас